Ambassadeurs vertellen

Video’s: waarom aanhaken bij Maak een punt van nul?


Van kinderdagverblijf tot een eerste divisie voetbal­club. En van gemeenten tot een afval­verwerkings­bedrijf. De groeiende groep ambassadeurs van Maak een punt van nul is ontzettend divers. Ze laten van zich horen en zien in een serie video’s.

Nadat alle wethouders, de gemeente Zuidplas, een sportvereniging en zeven bedrijven vorig jaar het ambassadeur­schap al hadden omarmd is recent een flink aantal nieuwe private partijen aangesloten bij de aanpak. Het gaat om Nature’s Pride (Maasdijk, Westland), Renewi (Wateringen, Westland), Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen en Team Intro (Den Haag), De Peuterhoeve (Hoeksche Waard), FC Dordrecht, KR Communicatie (Dordrecht) en Vitamine & Zo.

Aandacht vragen

De ambassadeurs van Maak een punt van nul organiseren allerlei activiteiten bij of vanuit hun bedrijf om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Denk aan dodehoek­lessen op scholen, een Band op Spanning-actie of het ondertekenen van een bewustwordingsverklaring door medewerkers. Daarnaast heeft een flinke groep gemeenten en private partners een of meer bedrijfsauto’s voorzien van het beeldmerk van Maak een punt van nul.

Kijktip: video’s met partners

Zes partners werkten mee aan een serie video’s. Daarin vertellen zij waarom ze een punt van nul maken. Zo vertelt Mariëlle, eigenaar van een peuterspeelzaal, hoe belangrijk het is dat kinderen al vroeg met het verkeer bezig zijn. En twee spelers van FC Dordrecht onderstrepen dat we gedisciplineerd moeten blijven als het om verkeersveiligheid gaat. In een compilatiefilm komt ook spoken word artiest Derek Otte aan het woord. Met kunstzinnige maar glasheldere woorden beschrijft hij dat iedere verkeers­deelnemer een opdracht heeft gekregen.

Deze ambassadeurs maken een punt van nul

FC Dordrecht

2 spelers van de selectie van FC Dordrecht roepen op om veilig te zijn in het verkeer. Geen telefoon, geen glaasje te veel. Verkeer vraagt net als topsport om discipline.

Politie eenheid Den Haag

Agent Nico de Jong is specialist van het Team Verkeer van de eenheid Den Haag. Hij roept op alert te zijn en je aan de regels te houden.

De Peuterhoeve

Naast aandacht voor verkeer bij jonge kinderen is het belangrijk ouders te motiveren om hun kinderen bewust te maken van de gevaren in het verkeer.

Gemeente Zuidplas

We willen naar nul, doen veel aan de infrastructuur, maar uiteindelijk staat of valt het met het gedrag van de verkeers­deelnemers.

Van der Velde ’t Veentje

Onze vrachtwagens gaan dagelijks de weg op en zijn belangrijk om de verkeers­­veiligheid in de regio goed te houden.

Provincie Zuid-Holland

De provincie is elke dag bezig om het veilig te houden op de wegen en vaarwegen en bij bruggen.