Nieuwe website SCHOOL op SEEF

Gebruiks­vriendelijk met een frisse uitstraling

De website van SCHOOL op SEEF is vernieuwd! De digitale schatkamer vol lesmateriaal en informatie over verkeers­veiligheid was na jaren toe aan een nieuwe look. Ook de structuur van de website is gebruiks­vriendelijker gemaakt. Zo kunnen ouders, scholen en gemeenten nog beter hun weg vinden.

Sinds 1 juni is de website beter bruikbaar voor de verschillende doelgroepen. Zo krijgen scholen een beter beeld van alle mogelijk­heden die SCHOOL op SEEF biedt. Ook kunnen ze eenvoudiger hun eigen activiteiten plannen en het SCHOOL op SEEF-label of verlenging daarvan aanvragen. Gemeenten en regio’s zien in één oogopslag welke scholen actief zijn en ouders zijn via de nieuwe website beter bereikbaar. Nieuwe vormgeving De frisse en moderne uitstraling van de nieuwe website valt meteen op. Met behoud van de huisstijl­kleuren en het zebra-logo sluit de vormgeving nu aan op ‘Maak een punt van nul’. Zo is meteen duidelijk dat SCHOOL op SEEF daarbij hoort.

Lesmateriaal De lessen zijn opnieuw geordend en samen­gevoegd in lespakketten, zodat de samen­hang tussen de leermiddelen duidelijk wordt. De lessen en plattegronden van Verkeers­kunsten, de praktische methode voor verkeers­educatie, zijn nu ook toegankelijk voor scholen met een inlogcode. Ouders en leerkrachten kunnen losse materialen en lespakketten filteren met de zoekterm “voor thuis”. Zo vinden ze alle onderdelen gericht op ouders, zoals de ouder-tipkalender.

MijnSEEF Het labelonderdeel van de website, MijnSEEF, is vereenvoudigd. Dat heeft voordelen voor meerdere partijen. Scholen kunnen nu gemakkelijk laten zien wat ze aan verkeers­veiligheid en -educatie doen. Ze hoeven niet meer tweemaal dezelfde gegevens in te vullen voor monitoring en labelaanvraag. Gemeenten kunnen bovendien beter volgen hoe scholen ervoor staan. En ook voor de commissie­leden die labelaanvragen beoordelen wordt het werk overzichtelijker.

Labelcriteria De criteria voor het verkeersveiligheidslabel zijn opnieuw bepaald. In de nieuwe situatie beslaan ze drie hoofdonderwerpen: planmatige organisatie, ouderbetrokkenheid en verkeersonderwijs, en school­omgeving en schoolthuisroutes. Om voor het label in aanmerking te komen moet een school voortaan praktische verkeerseducatie aanbieden in alle groepen.

Samen ontwikkeld ROV Zuid-Holland vernieuwde de website samen met gebruikers uit de regio’s. Projectleider Wiesje Hofstede vertelt: “We hebben projectleiders gedragsbeïnvloeding en verkeersleerkrachten gevraagd naar hun gebruikservaringen en wensen. Een aantal van hen werkte actief mee aan de nieuwe website, bijvoorbeeld door de lespakketten samen te stellen. Ook hielpen veel beoogde gebruikers ons om de nieuwe website te testen.”

Bekendheid Sinds 1 juni is de website opengesteld. Een feestelijke lancering moet gezien de corona­maatregelen even wachten. ROV Zuid-Holland organiseert wel een webinar over de nieuwe functionaliteiten en besteedt aandacht aan de website op social media. Wiesje Hofstede is opgetogen over het resultaat: “Het is mijn grote wens dat meer scholen enthousiast worden over de mogelijkheden van SCHOOL op SEEF door deze vernieuwing. En dat ze de lespakketten gaan gebruiken. Het verkeers­veiligheidslabel is een mooi gegeven, maar ik ben blij met alles wat scholen doen om nul verkeersslachtoffers te bereiken.

Deel dit artikel: