Ambassadeursnieuws


Het netwerk van ambassadeurs voor ‘Maak een punt van nul’ groeit. In februari sloten carnavals­vereniging De Jolige Druif, Verkeers­school Wierks en de ANWB zich al aan. Recent hebben ook Dura Vermeer en D66 Den Haag zich als ambassadeur verbonden.

­“Waarmaken van ambities en veilig­heid altijd op 1’, zo luidt het devies van Dura Vermeer. Het bedrijf werkt onder meer aan de aanleg en het onderhoud van infra­structuur. De manier waarop zij dat werk faseren is van levens­belang. “We werken veilig of we werken niet” aldus Olga Teule, hoofd verkeer bij Dura Vermeer. Er is binnen het bedrijf ook aandacht voor Human Factors. ‘Maak een punt van nul’ biedt het bedrijf praktische middelen en kennis om de veiligheid op de weg actief te bevorderen. In dit artikel is meer te lezen over de manier waarop Dura Vermeer het ambassadeurschap invult.

De Jolige Druif besteedde tijdens carnaval al veel aandacht aan BOB, een uniek gegeven.

“Met veilig­heid valt niet te spotten” zegt Senator Verkeersveiligheid van de vereniging, Bram Meijer. “Carnaval is een mooi en leuk feest voor iedereen en daar hoort veilig thuiskomen vanzelf­sprekend bij. Daar zetten we ons graag voor in en daarom zijn we ambassadeur geworden van “Maak een punt van nul.”. Meer over de inzet van De Jolige Druif leest u hier. De ANWB was als vereniging al actief voor verkeers­veiligheid. In de rol van ambassadeur vroeg de organisatie zijn medewerkers om aandacht voor MONO rijden.

De meest recent aangesloten ambassadeur is de gemeentelijke fractie van D66 Den Haag. Hier is men volop plannen aan het maken, want “Den Haag is zo veilig als zijn onveiligste straat”, aldus raadslid Marieke van Doorn. In dit artikel is te lezen wat de fractie drijft voor het ambassadeurschap en hoe ze er invulling aan geeft.

Tools

ROV Zuid-Holland voorziet de ambassadeurs van diverse middelen om hun rol te kunnen invullen. Bij de recente campagnes MONO en Snelheid ontvingen de ambassadeurs bijvoorbeeld een online toolkit met beeld­materiaal en teksten. Dit krijgt een vervolg, waarbij de middelen steeds worden geactualiseerd. Binnen­kort organiseert het ROV de eerste webinar in een serie voor ambassa­deurs, over ‘handhaving en snelheid’.

Themaweek

­De derde week van september is weer de jaarlijkse Themaweek ‘Maak een punt van nul’. Ook de SCHOOL op SEEF School­breng­week vindt dan plaats. Uiteraard zullen de ambassa­deurs zich ook in die periode weer laten zien en horen.

Meer weten?

Neem contact op met het ROV via info@maakeenpuntvannul.nl.

Deel dit artikel: